Mat: Årets hårdvara och mjukvara i köket 2008

Hybrider är ju inte alltid lyckade men om man korsar en stekpanna med en kastrull så får man en sauteause och det är det bästa som hamnat i vårt kök 2008. Höga kanter, tung, stål, rejält handtag.


Funkar att bryna i, steka i, koka i, göra risotto i och titta på. Fick jag bara behålla ett kärl så är det den här. (Ordet sauteause kommer tydligen från sauter som är franska och betyder “hoppa” vilket är just det man kan använda den till, att flippa runt innehållet. En rimlig förklaring men jag är inte säker på att den stämmer.)

Det tillsammans med 2008 års insikt om att när man steker, då steker man HETT. Rouxbe har lärt mig hur hett det ska vara. Och det funkar bra i sauteausen också.

2009 års bubblare i köket är hittills den inspirerande Min Müsli från Saltå Kvarn.

Tags: , , , ,

  • http://www.entreprenord.se Christian

    Är det inte lite för höga kanter för att vända pannkakor i, exempelvis? Eller funkar det? En smart lösning ser det ut att vara, i alla fall.

  • per åström

    Hej Christian, till pannkakor funkar den nog inte så bra, men till nästan allt annat.